25. 3. 2024
Autor: admin
Ratatouille s bažantem
zdroj: Recepty NONSTOP

Užijte si chutný recept na ratatouille s bažantem, ideální ‍volba ⁢pro milovníky francouzské kuchyně a divoké zvěřiny. Toto unikátní spojení zeleninového ratatouille s‍ křehkým masem bažanta je ⁤perfektní volbou pro slavnostní večeři nebo jako speciální víkendový​ pokrm. Naučte se připravovat⁢ toto lahodné jídlo krok za krokem a překvapte své⁢ blízké mimořádným gastronomickým zážitkem. ‌Ratatouille s⁤ bažantem kombinuje bohaté chutě a textury, které uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. ‌

Suroviny

  • 1 bažant (cca 1,5 ⁢kg)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cuketa
  • 1 malý lilek
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 2 stroužky​ česneku
  • 400 g rajčat (můžou ‍být i z ⁢plechovky)
  • 1 ‌malá​ cibule
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička‍ rozmarýnu
  • 1 lžička oregana
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve připravíme bažanta. Omyjeme ho, osušíme a naporcujeme⁢ na menší kusy. Ve velké pekáči nebo hluboké⁣ pánvi rozehřejeme ​olivový olej​ a kusy bažanta z každé ​strany opečeme dozlatova.​ Pak⁢ je​ vyjmeme a odložíme stranou.
  2. Do ‌stejné ‍pánve přidáme nadrobno nakrájenou cibuli ⁤a ​stroužky česneku a​ restujeme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme na kostky nakrájenou zeleninu: lilek, cuketu, červenou‌ a žlutou papriku. Restujeme, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidáme nasekaná rajčata, rozmarýn, tymián a oregano. Osolíme a opepříme‌ podle chuti. Vraťte kusy bažanta zpět do pánve⁤ nebo pekáče, promíchejte ​s ratatouille a pokračujte v pečení v předehřáté ⁢troubě na‌ 180°C asi 45 minut, ⁤dokud bažant není plně uvařený a zelenina měkká.
  4. Ratatouille s bažantem podávejte horké,‌ ideálně​ s čerstvým chlebem nebo⁣ pečivem a vybraným červeným vínem.

Přidejte si NONSTOP recepty na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si NONSTOP recepty na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *