25. 3. 2024
Autor: recepty
zdroj: Recepty NONSTOP
Hledáte dokonalou kombinaci chutí, která osloví každého milovníka dobrého jídla? Provensálské kuře s rýží je přesně ten typ receptu, po kterém zaplesá srdce každého gurmána. Tato jednoduchá, ale neodolatelně lahodná kombinace kuřecího masa a rýže, ochucená provensálskými bylinkami, přenese váš kulinářský zážitek přímo do srdce francouzského venkova. Nechte se unést vůněmi a chutěmi, které vás zavedou do slunného Provence, a připravte tento vynikající pokrm, který si zamiluje celá vaše rodina. Rozvíjíme tradiční recepty a přinášíme je přímo na váš stůl s láskou a vášní pro dobré jídlo. Buďte mistrem ve své kuchyni s kuřetem s rýží – vaše jistota pro nezapomenutelný gastronomický zážitek.
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájený
- 300 g rýže
- 600 ml kuřecího vývaru
- 1 lžička herbes de Provence (provensálské bylinky)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 100 g mraženého hrášku
- 100 g cherry rajčat, rozpůlených
- Čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a opečte kuřecí stehna ze všech stran dozlatova, asi 5 minut. Odstraňte kuře a odložte stranou.
- Do téže pánve přidejte cibuli a česnek, restujte dokud cibule nezměkne, asi 2-3 minuty.
- Přidejte rýži a promíchejte, dokud není rýže prohřátá a pokrytá olejem_ asi 2 minuty.
- Vraťte kuře zpět do pánve, přidejte kuřecí vývar, herbes de Provence, sůl a pepř. Přiveďte k varu.
- Pokud je vaše pánve vhodná do trouby, přikryjte ji a vložte do předehřáté trouby. Pečte zakryté 20 minut.
- Odkryjte, přidejte hrášek a cherry rajčata, a pečte bez pokličky dalších 10 minut, nebo dokud kuře není upečené a rýže veškerou tekutinu absorbovala.
- Ozdobte čerstvou petrželí před podáváním.