25. 3. 2024
Autor: recepty
Vietnamský hovězí pho
zdroj: Recepty NONSTOP

Objevte kouzlo tradičního vietnamského hovězího pho přímo ‍ve ‍vaší kuchyni. Naším podrobným ⁢receptem si snadno připravíte aromatickou ‍a⁢ vyváženou polévku, ⁤která zahřeje tělo i duši. Ponořte se do světa exotických chutí s bohatým vývarem, čerstvými bylinkami a⁤ křehkým ‌hovězím ⁣masem. Vietnamské hovězí pho je dokonalou volbou pro každého milovníka asijské kuchyně. Připravte‌ si tento lahodný ‍pokrm a přesvědčte se, že kvalitní⁣ a​ chutná večeře ‌nemusí být složitá.

Suroviny

  • 1 kg hovězího ⁣kostí (nejlépe mix‍ hovězích kostí a⁣ kolene)
  • 1 velká cibule, ‍neloupaná a přepůlená
  • 1 kus zázvoru ‍o⁣ velikosti palce, neloupaný a ⁤přepůlený
  • 3 ‌l hovězího⁢ vývaru nebo vody
  • 2 ⁣hvězdičky badyánu
  • 3 hřebíčky
  • 1 skořicová tyčinka
  • 1 celý ⁣kardamom‍ (volitelně)
  • 2–3 lžíce rybí omáčky (nebo podle chuti)
  • 1 lžička ⁢soli (nebo podle‌ chuti)
  • 1 lžička cukru (nebo ⁣podle chuti)
  • 400g ⁢tenkých rýžových nudlí (pho⁤ nudle)
  • 500g tenké plátky syrového hovězího masa (roštenka, ‌svíčková nebo⁤ podobně⁤ jemné řezy)
  • Čerstvé bylinky: koriandr, bazalka, jarní cibulka,‍ mungo klíčky
  • Lime (na ​podávání)
  • Hojisinová omáčka (volitelně)
  • Sriracha⁤ nebo jiná chilli⁣ omáčka (volitelně)

Postup

  1. Vložte hovězí kosti ⁢do velkého hrnce, ⁣přidejte vodu tak, abyste je celé ⁤pokryli. Přiveďte k varu.
  2. Jakmile voda začne vřít, odstraňte pěnu ⁢a‍ nečistoty⁢ z‍ povrchu​ vody sběračkou nebo⁤ lžící.
  3. Přidejte do hrnce cibuli a ⁤zázvor. Vařte na mírném ohni 1,5⁢ až 2 hodiny. Tímto vytvoříte základ vašeho vývaru.
  4. V malé pánvi ⁢na sucho opečte hvězdičky badyánu, skořici, hřebíčky a​ kardamom, dokud nezačnou vonět. Pak je přidejte ‌do⁣ hrnce.
  5. Přidejte rybí omáčku, sůl a cukr. ‌Vařte na ⁢mírném ohni dalších 30⁢ minut.‍ Chuť ​vývaru můžete upravovat‍ podle svého gusta ‍přidáním soli, cukru nebo rybí⁤ omáčky.
  6. Cedníkem přeceďte⁢ vývar, abyste odstranili pevné části, a‍ vývar vraťte‌ zpět do hrnce. Udržujte ho⁢ teplý na mírném ohni.
  7. Rýžové nudle uvařte podle​ návodu na balení, propláchněte ⁤je studenou vodou a odložte stranou.
  8. Na talíře rozdělte uvařené nudle, na nudle ‍dejte tenké ‍plátky syrového hovězího masa. Hovězí maso se vaří ⁢přímo ve vašem talíři horkým vývarem, ​který přilijete přes maso​ a nudle.
  9. Vývar znovu zahřejte ​téměř ‍k bodu⁤ varu a ​okamžitě ho nalijte do misek přes hovězí maso‌ a nudle. Hovězí maso⁣ by mělo ‍rychle zesvětlat a ​uvařit se z tepla‍ vývaru.
  10. Podávejte s ‌čerstvými⁤ bylinkami,⁣ lime,​ hoisinovou ‌omáčkou, a Srirachou podle​ chuti.

Přidejte si NONSTOP recepty na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si NONSTOP recepty na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *