25. 3. 2024
Autor: recepty
Rizoto se sýrem parmezán
zdroj: Recepty NONSTOP

Uvařte si lahodné rizoto se⁤ sýrem parmezán,​ klasické italské ‌jídlo, které⁢ oslní svou krémovou konzistencí a bohatou​ chutí.⁣ Tento ​recept vás ‌krok⁣ za krokem provede přípravou ⁤tohoto oblíbeného pokrmu, takže i začátečníci ⁢mohou snadno ⁤dosáhnout dokonalého ⁤výsledku. Překvapte ⁣své ‍blízké kvalitním večeřím plným chuti,⁢ a⁣ to​ i při běžném všedním dni. Získejte tipy na to, jak rizoto se sýrem ‍parmezán oživit pomocí dalších ingrediencí, které dodají ‍pokrmu nový rozměr. Dokonalá kombinace rýže, vývaru, ⁣parmezánu a vaší osobní ⁤kreativity​ vytvoří nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Suroviny

  • 1 šálek arborio⁤ rýže
  • 4 šálky vývaru⁤ (kuřecího nebo zeleninového)
  • 1/2 ⁢šálku nastrouhaného ‌parmezánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1‍ malá cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky ⁣česneku, nasekané
  • 1/2 šálku bílého vína⁣ (nepovinné)
  • Sůl⁣ a čerstvě mletý černý pepř⁢ dle chuti

Postup

  1. V hluboké pánvi na středním ohni ⁢zahřejte olivový⁢ olej. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte, dokud ‍nezíská zlatavou barvu, přibližně‍ 3-4 minuty.
  2. Přidejte nasekaný ‍česnek a smažte ​další 1 minutu, dokud nezačne⁤ vonět.
  3. Přidejte arborio rýži a míchejte, dokud nejsou všechna zrna rýže ⁢krásně⁢ obalená olejem‌ a ⁣začnou ‌být⁣ průsvitná, přibližně 2⁢ minuty.
  4. Dejte na stranu, přilijte bílé víno a ⁣vařte, dokud většina vína nevypaří.
  5. Pomalu přidávejte vývar⁤ po jedné naběračce, ⁢a‌ nechte rýži, aby vývar vstřebala,⁢ než přidáte další. Míchejte často.
  6. Po přidání ​všeho vývaru a když je rýže uvařená al⁤ dente, vmíchejte nastrouhaný parmezán. Ochutnejte ‍a podle potřeby ‌přidejte ‍sůl a pepř.
  7. Podávejte ihned. ​Rizoto by ⁤mělo‍ mít krémovou konzistenci,⁢ a přesto by rýže měla zůstat mírně pevná⁢ na kousnutí.

Přidejte si NONSTOP recepty na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si NONSTOP recepty na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *